Hurtigsøk hytter og leiligheter
Fra datoVelg dato
Til datoVelg dato
Huso på kart
Huso på kart

Om Huso

Høvdinghallen

Høvdinghallen ligger vakkert til på Huso ved Nøkkentjernet, og med Skogshorn (1728 moh) som bakgrunn. Hallen er inspirert av de store langhusene i vikingtiden, og har en rustikk og røff innredning med høysete og ”vikingbar”. Her arrangeres firmaevents, jubileum, utdrikningslag, "gettogether" dagen før den store bryllupsfesten og servering til alle typer grupper. Hallen kan ta opp til 150 personer, og har bar med alle rettigheter.

Vikinggilde i selskapslokale i Hemsedal
Høvdinghallen er tidsriktig utsmykket med solide trebord og hevet over de andre benkene; høvdingsete - husbondens og husfruens spesielle plass. I vikingtiden var Høvdinghallen senter for viktige begivenheter og sosial sammenkomster. Her samles slekt og venner, og vennskapsbånd og allianser ble dannet.

Vikinggilde og vikingfest

I lyset av fakler og talglys serveres vikingmåltidet. Maten kan tilberedes over åpen ild i den 3 meter lange grua. Og som i vikingtiden hører smaken av mjød med, eller annet godt drikke. Her lyder latter, beger-klang og musikk! 

Vi serverer et smakfullt vikinggilde inspirert av vikingenes mattradisjoner. Meny for Vikinggildet her

Opplev stemningen og magien fra vikingtiden. 

Om vikingene

I vikingtiden var husfruen og husbonden på mange måter likestilt. Husfruen kunne råde over sitt jordiske gods; hun kunne eie jord og arve fra sin slekt. Og hun hadde full rett til skilsmisse. Denne kom i stand ved at partene sa seg skilt i vitners påhør, eller ved at konen tok sitt løsøre og dro hjem til sin far!

Vikingene verdsatte livet og mente at det dreide seg om å leve og dø med ære. For det førkristne menneske var livet alt. Regnskapet ble gjort opp her på jorden og ikke i himmelen. Alderdommen ble ikke videre respektert;

 En mann som ikke lenger kunne
Se vikingene demonstrere sverdkamp i Gordarike vikingpark
seile, sitte til hest, løfte sverdet eller gjøre inntrykk på en kvinne, var til liten nytte…!


Anbefalt dagsutflukt: 

Gordarike Viking- og Familiepark på Gol; der man kan se Gol Stavkyrkje, Kong Haddings Gravhaug og en utstilling over vikingens guder. 
Legenden sier at Kong Hadding delte Hallingdal mellom sine to sønner. Men disse kunne ikke bli enige. De kom til kamp der dagens Gordarike ligger. Her fikk den ene av sønnene sitt banesår og skal være hauglagt der. 

Boende gjester på Huso får 50% rabatt på inngang til parken.

Gordarike Viking- og Familiepark har en amfiscene og en liten vikingby med muligheter for servering i samme genre. Man kan overnatte rimelig i hytter ved siden av parken. 

For mer info om parken se www.persresort.no/gordarike_familiepark

 
Eventyrgarden Huso, Eikre, 3560 Hemsedal, Tlf: +47 32 02 31 03, huso@huso.no. Copyright © 2013 Powered by Inspera Content Server. All Rights Reserved.